Beste video kanaal

Verschillen tussen Vimeo en YouTube

Je kunt een persoonlijke video uploaden op zowel Vimeo als YouTube. De verschillen tussen de twee websites zijn behoorlijk groot. Qua uiterlijk en gevoel is Vimeo veel grafischer dan YouTube. YouTube heeft daarentegen een eenvoudigere gebruikersinterface die zo min mogelijk afleidt van de video's. Iedereen kan de website gebruiken.

1e keuze van JobBook

cs_image_url

Vimeo

Voordelen Vimeo

Het platform is gratis als je kiest voor een basisaccount.

Je kunt de video's uploaden in meerdere bestandsindelingen, namelijk MOV, MP4, WMV, AVI, DIVX en DV.

De kwaliteit van de video's is gegarandeerd.

Je kunt je video's beschermen en ze alleen aan een specifieke groep laten zien met een wachtwoord. Je kunt de links van je video's personaliseren om ze gemakkelijker te onthouden en met anderen te delen.


Nadelen Vimeo

Geen


Als je Vimeo alleen gaat gebruiken voor het plaatsen van een persoonlijke video op JobBook, zien we geen nadelen. Daarom raden we Vimeo aan als de beste keuze!


https://vimeo.com/upgrade

Screenshot Vimeo site

cs_image_url

Klik op Vimeo Basic en maak een gratis account aan!

cs_image_url

Voordelen YouTube

Het platform is volledig gratis.

YouTube is onderdeel van Google. De video's op YouTube worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Het uploaden van een video naar YouTube kan daarom je vindbaarheid in de zoekmachines vergroten. Natuurlijk kun je ook de privémodus instellen. Hierdoor kunnen alleen mensen je video bekijken door op de geheime link te klikken. Je plakt deze geheime link in je Profielschets zodat alleen de geïnteresseerde werkgever je persoonlijke video kan bekijken.


Nadelen YouTube

Je hebt geen invloed op de advertenties die voor je video worden getoond.

Je video's kunnen worden geblokkeerd vanwege muziekrechten. Dit gebeurt wanneer je in je video's muziek gebruikt waarvoor je niet direct aantoonbare gekochte rechten hebt.

Je video is door YouTube gekoppeld aan andere videocontent. Het is mogelijk dat je video is gekoppeld aan inhoud waar je liever niet mee wordt geassocieerd.