Veelgestelde vragen door kandidaten

Vragen over JobBook

 • JobBook is een databank met Profielschetsen van werkzoekende, werkgevers, recruiters, detacheringsbedrijven, uitzendbureaus en headhunters. JobBook zorgt achter de schermen voor de perfecte match gebaseerd op de wensen van de kandidaten en de arbeidsmarkt.

Vragen over de Profielschets

 • Een Profielschets zegt in korte termen iets over jou als persoon.
 • Een CV Is een opsomming van je verleden. Een Profielschets verteld iets specifieks over jou als persoon en kijkt naar de toekomst.
 • Ja dat is ook belangrijk. De belangrijkste informatie wordt dan ook vermeld in je Profielschets maar de nadruk van JobBook ligt op het persoonlijke vlak. Jij kan je namelijk het beste onderscheiden met jouw unieke eigenschappen en toekomstige wensen.
 • Geïnteresseerde werkgevers of recruiters kunnen wel na een registratie een selectie maken in de database. De informatie van deze eerste selectie van kandidaten is dan wel erg beknopt en zonder contact gegevens.

 • Nee, Je naam zal niet zichtbaar zijn mits de gebruikersnaam niet je echte naam is.

  Zodra er een match is, en de werkgever wil je benaderden dan word wel je email-adres gebruikt waarmee jij je hebt ingeschreven bij JobBook.Jij bepaald daarna zelf of je meer contact gegevens met de werkgever wil gaan delen om eventueel een afspraak te kunnen maken.

 • Dit doen wij voor onze eigen administratie. Wij willen graag weten voor wie wij aan de slag gaan. Indien nodig willen wij ook contact met je kunnen op nemen mochten er vragen zijn omtrent je account.

Vragen over de competentie test

 • Voor veelvoorkomende beroepen is door middel van vacatureteksten gekeken naar de generieke competenties die vaak genoemd worden. Generieke competenties worden ook wel softskills of zachte vaardigheden genoemd. Dit zijn competenties die in verschillende functies van pas kunnen komen en zijn dus vakoverschrijdend. Dit in tegenstelling tot hard skills zoals lassen of programmeren die beroepsspecifiek zijn. Daarnaast is onderzocht welke softskills, mede als gevolg van robotisering, steeds belangrijker zullen worden. Deze analyse heeft geleid tot een lijst van 6 competenties. Deze zijn; klantgericht, samenwerken, zelfredzaam, analytisch, gedreven en creatief.
 • Nee, het is niet verplicht om de competentietest te maken. Wij adviseren het wel om deze te maken en te uploaden in je Profielschets. De werkgevers hechten hier namelijk wel veel waarde aan. Een andere reden om de test wel te maken is dat je een verfrissende blik van je zelf krijgt te zien. Je kan deze informatie gebruiken voor het maken van een beroepskeuze of een carrière switch.

Vragen over mijn dashboard

Heb je nog andere vragen of opmerkingen vul dan het onderstaande formulier in. Wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden!