cs_image_url

Welke competenties worden gemeten?

Voor veelvoorkomende beroepen is door middel van vacatureteksten gekeken naar de generieke competenties die vaak genoemd worden. Generieke competenties worden ook wel softskills of zachte vaardigheden genoemd. Dit zijn competenties die in verschillende functies van pas kunnen komen en zijn dus vakoverschrijdend. Dit in tegenstelling tot hard skills zoals lassen of programmeren die beroepsspecifiek zijn. Daarnaast is onderzocht welke softskills, mede als gevolg van robotisering, steeds belangrijker zullen worden. Deze analyse heeft geleid tot een lijst van 6 competenties.  Deze zijn; klantgericht, samenwerken, zelfredzaam, analytisch, gedreven en creatief.

Welke softskills bezit ik, wat kan ik?

Welke softskills bezit ik, wat kan ik? Na de test weet je welke softskills van de toekomst je vooral bij jou horen. Je kunt dit gebruiken bij het solliciteren voor een baan. Toon je vaardigheden bijvoorbeeld in je LinkedIn profiel of curriculum vitae (CV). Je laat daarmee zien welke veelgevraagde competenties bij jou passen. Maar het resultaat van deze vaardighedentest kun je ook gebruiken om na te denken over een carrièreswitch of bij een beroepskeuze. Softskills zijn vaardigheden die in veel verschillend beroepen op prijs worden gesteld. Om je al vast op pad te helpen en je op ideeën te brengen worden in de uitslag van de test ook voorbeeldberoepen genoemd waarin jouw softskills van grote toegevoegde waarde zijn.

Vaardighedentest met afbeeldingen

Bij veel competentietesten moet je lange vragenlijsten invullen of reeksen van vaardigheden aanvinken om vervolgens te gaan selecteren. Dit is vaak saai en niet leuk om te doen. Deze vaardighedentest werkt met afbeeldingen (cartoons). Dit zorgt ervoor dat de test voor iedereen aantrekkelijk is. Op je mobiel of PC swipe je binnen vijf minuten door de vragenlijst heen waarna je direct toegang hebt tot je advies. Het gebruik van afbeeldingen maakt dat deze non-verbale test leuker en toegankelijker is om te maken. Door het gebruik van cartoons wordt de competentietest meer als een spel ervaren. Maar dan wel een spel met een serieus doel, ook wel serious gaming genoemd. Bovendien blijken afbeeldingen activiteiten of vaardigheden visueel extra te kunnen verduidelijken wat leidt tot een ‘rijkere’ vragenlijst. Elke afbeelding geeft een competentie weer en is ter verduidelijking voorzien van een woord of paar woorden om te bandrukken om welke softskill of vaardigheid het gaat. In theorie zou iemand de test ook moeten kunnen maken zonder deze uitleg. De vragenlijst is daarom ook geschikt voor mensen die dyslectisch zijn of mensen die de Nederlandse taal minder machtig zijn.