Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

0 comment

UWV: arbeidsmarkt is veranderd,...

Bron: UWV De arbeidsmarkt is vanwege de coronacrisis in korte tijd flink veranderd, maar er is nog altijd een tekort aan accountants. Dat meldt het UWV. "De werkloosheid loopt verder op, waardoor meer mensen op zoek gaan naar werk. Toch zijn er in deze tijden ook nog beroepen met goede baankansen. […] Sommige beroepen bieden nog steeds goede baankansen. Zo staan er tussen de kansrijke beroepen veel zorgberoepen, zoals verzorgende IG, wijkverpleegkundigen, operatieassistenten en GZ psychologen. Ook onder leerkrachten, ict’ers, monteurs, accountants en hoveniers is er nog altijd sprake van een tekort aan personeel", aldus de uitkeringsinstantie. De lijst laat..

Read More
0 comment

Het herstel op de...

Bron: ANP Het aantal vacatures in het Nederlandse bedrijfsleven is afgelopen maand verder aangetrokken. Vooral naar timmerlieden, verkopers en verpleegkundigen bestond veel vraag bij werkgevers. In juni was ook al sprake van herstel na een forse afname in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis. "werknemers, maar de eerste stap voorwaarts is gemaakt. Daarbij heeft de vakantieperiode en het feit dat veel mensen binnen Nederland op vakantie gaan een positieve invloed op deze cijfers." Vissers merkt op dat het met nieuwe vacatures, oftewel vacatures die in de afgelopen zeven dagen geplaatst zijn, de laatste tijd beter gaat dan een..

Read More
0 comment

Aantal werklozen in juni...

Bron CBS Het aantal werklozen groeide in de afgelopen drie maanden met 131 duizend naar 404 duizend in juni. Dat is 4,3 procent van de beroepsbevolking. Met 74 duizend was de groei de afgelopen maand het sterkst. Na vier maanden van afname groeide het aantal werkenden in juni weer met 45 duizend. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking.UWV registreerde eind juni 301 duizend lopende WW-uitkeringen, dat is evenveel als in mei.

Read More
0 comment

Iets meer mensen vinden...

Bron CBS Van april tot en met juni is het aantal werkenden afgenomen met 139 duizend. In deze periode daalde het aantal werkenden in april en mei, in juni was er een stijging. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.In april en mei ging de afname van het aantal werkenden niet gepaard met een sterke toename van het aantal werklozen. Alleen degenen die op zoek zijn naar werk en direct beschikbaar zijn, worden namelijk aangemerkt als werkloos. Mensen die hun baan verliezen en niet zoeken en/of beschikbaar zijn voor betaald werk, vallen buiten de beroepsbevolking. In april en..

Read More
0 comment

Rotterdamse college presenteert aanpak...

Bron Nu.nl Het Rotterdams college heeft woensdag de aanpak Sterker door Mensenwerk gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deze aanpak is een aanvulling op eerder beleid en heeft als doel om werkeloosheid in de stad terug te dringen. Volgens de gemeente lag Rotterdam voor de uitbraak van COVID-19 goed op koers om het aantal uitkeringen in de stad te reduceren tot 30.000. Deze dalende trend werd echter doorbroken door de corona-uitbraak, die het aantal Rotterdammers met een bijstanduitkering de afgelopen maanden sterk deed toenemen. Met de aanpak Sterker door Mensenwerk hoopt het college deze groei te remmen. Zo richt de gemeente zich..

Read More
0 comment

Bijna een kwart bang...

17 procent Nederlandse werknemers voelt zich overbodig op de werkvloer Bijna een kwart bang om baan te verliezen bij reorganisaties 17,2 procent van de Nederlandse werknemers voelt zich overbodig op de werkvloer omdat hun vaardigheden niet langer in lijn zijn met de huidige gang van zaken binnen de organisatie. Voornamelijk werknemers met een lange staat van dienst en alledaagse routinetaken worstelen met dat gevoel. Dat blijkt uit Europees onderzoek van de Antwerp Management School, in samenwerking met HR-dienstverlener SD Worx en dagblad De Tijd. De oorsprong hiervan ligt bij de vele handmatige en routinetaken waar werknemers uit sectoren zoals de..

Read More
0 comment

Werkloosheid stijgt hard. Einde...

Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid stijgt hard, van 3 procent bij de start van dit jaar tot bijna 7 procent tegen het jaareinde. Het herstel vanaf de tweede helft van het jaar lijdt onder de verslechtering op de arbeidsmarkt en de sombere vooruitzichten voor de export. Daarbij is deze raming omgeven door..

Read More
0 comment

6 Juni 2020. JobBook...

Welkom! Je bent als één van de eersten op onze nieuwe site terecht gekomen. Er zullen vast nog wat dingen niet helemaal lekker lopen, vergeef het ons. Achter de schermen zijn we altijd druk bezig met verbeteringen. We willen je dan ook graag vragen als je tijdens het klikken door de site vreemde dingen tegen zou komen (of andere feedback hebben) dat door zou willen geven aan ons, Wij horen dat heel graag! Je kunt een mailtje sturen naar info@jobBook.nl

Read More
0 comment

Minder mensen met werk...

Bron UWV.nlHet aantal mensen met betaald werk daalde in april met 160 duizend naar 8,9 miljoen. Een terugval van die omvang in een maand tijd is niet eerder voorgekomen sinds er maandcijfers worden samengesteld (vanaf 2003). Bij jongeren was de daling met meer dan 100 duizend het grootst. Het aantal werklozen was in april 314 duizend. Dat is een toename met 41 duizend, onder wie 25 duizend jongeren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.UWV registreerde eind april 292 duizend lopende WW-uitkeringen, een toename van 42 duizend ten opzichte van een maand eerder.

Read More
0 comment

Nieuwe regeling voor flexwerkers

Bron UWV.nl Er komt een regeling voor flexwerkers: de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). De TOFA is bedoeld voor werknemers met een flexibel contract, die door de coronacrisis (bijna) geen inkomsten hebben en geen uitkering kunnen krijgen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft UWV de opdracht gegeven om de TOFA uit te voeren. De verwachting is dat de precieze inhoud van deze regeling volgende week bekend wordt gemaakt. Zodra wij hier meer informatie over hebben, zetten we dat op onze website. Dan komt er ook een speciaal telefoonnummer voor vragen over de TOFA.

Read More